NOVOSTI

Kolegij European Global Product Realization


Objavljeno: 11.01.2021., Autor: admin

Pozivaju se studenti zainteresirani za nastavu u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda da se prijave na natječaj za upis EGPR kolegija. EGPR je međunarodni kolegij na engleskom jeziku koji se izvodi u suradnji sa sveučilištima u LjubljaniBeču i Milanu istovremenom videokonferencijskom nastavom te uz sudjelovanje industrijskog partnera. Tijekom kolegija, studenti u međunarodnim timovima sudjeluju u razvoju koncepta te konstruiranju globalnog proizvoda za industrijskog partnera. Ovogodišnji je industrijski partner Siemens Mobility Austria GmbH.

Tijekom nastave (od sredine veljače do lipnja 2021.) međunarodni, multidisciplinarni timovi studenata će koncipirati, oblikovati i detaljirati tehničko rješenje za navedeni zadatak. Ovogodišnji je zadatak razvoj fleksibilnih elemenata unutrašnjosti vagona podzemne željeznice nove generacije, koji će omogućiti prilagodbu ovisno o promjenjivom broju putnika.

Inicijalno će studenti sudjelovati na uvodnoj virtualnoj radionici (22.2.-24.2.2021.) (zbog trenutnih epidemioloških preporuka) te će zatim ostatak semestra raditi u virtualnom okruženju sa studentima s preostala tri ugledna sveučilišta. Tijekom završne radionice, studenti će prezentirati razvijene koncepte te objasniti proces razvijanja koncepta. Prema trenutnom planu kolegija, završna će se radionica održati u prostorima industrijskog partnera Siemens Mobility Austria GmbH (Beč, Austrija), predvidivo u lipnju 2021.

EGPR kolegij upisuje se kao dva izborna tehnička kolegija (EGPR I i EGPR II) svaki s po 4 ECTS-a. Neovisno u kojem semestru formalno upisujete izborne tehničke, kolegij se predaje i izvodi samo u ljetnom semestru kao jedna cjelina.

Studenti motivirani za rad u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda mogu se javiti e-mailom na adresu neven.pavkovic@fsb.hr sa sljedećim podacima:
Ime i prezime, JMBAG, smjer studija, godina studiranja, prosjek ocjena, broj stečenih ECTS bodova, e-mail adresa. U predmetu (subject) poruke treba staviti natuknicu „EGPR – prijava“.

Prijave će se primati do 29.01.2021. godine. Broj studenata na kolegiju ograničen je te će se primiti najviše 10 studenata. Svi prijavljeni studenti bit će pozvani na sastanak prije početka nastave (prvi tjedan veljače).

Za daljnje detaljnije informacije možete kontaktirati prof. dr. Nevena Pavkovića (soba 303, III kat južne zgrade, neven.pavkovic@fsb.hr) ili doc. dr. Stanka Škeca (soba 309, III kat južne zgrade, stanko.skec@fsb.hr).

Cijeli kolegij održava se u okviru međunarodnog projekta ELPID zahvaljujući Agenciji za mobilnost i programe EU i ERAMUS+ programima.

Više informacija o EGPR kolegiju te vezanim ERASMUS+ projektima NARIP i ELPID možete pronaći na sljedećim stranicama:                
https://www.cadlab.fsb.hr/nastava/erasmus-plus-projekti/narip
http://narip.lecad.si/
http://www.elpid.org/